Svea

Svea är min syster hund, hon är en engelsk staffordshire bullterrier (engelsk staff), en hund som många skulle kalla en "kamphund". Saken är den att Svea är nog 100 gånger snällare och försiktigare än dom flesta hundarna och en "kamphund" är inte en ras det är något man gör en hund till.

 

Du kan ta en golden retriver, en labrador, en chiahuahua, en border collie eller ja vad som helst för hund och göra den till en "kamphund". Till exempel amstaff, pitbull och engelsk staff har bara haft oturen att bli avlade för kamp och det finns många IDIOTER som köper en sån hund bara för att dom är starka och har kraftiga käkar och använder dom till kamp. Dom föds inte agressiva utan det är någont som ägaren gör dom till. Jag skulle vilken dag som helst hellre ta en pittbull, amstaff eller engelsk staff som hund i stället för en "vanlig familjehund" för dom är, vad jag anser, snällare.

 

Att säga att alla pitbullar, amstaffar eller engelska staffar är "kamphundar" är ungefär samma som att säga att alla vargar dödar boskapsdjur, alla muslimer är terrorister, alla tyskar är nazister, alla Amerikaner är överviktiga, alla Afrikaner könsstympar folk och alla Svenskar är blonda och blåögda. Drar du en ras över samma kam på grund utav en enskild individs misstag så borde du göra det med resten av världens befolkning också.

 


Laura-Marie and Henry III


RSS 2.0