Mer längtan efter sommar....

Har legat och kollat på badbilder från i somras och då längtar man ju verkligen inte mindre till sommaren. Fattar inte varför jag inte kunde födas där det är varmt året om, då hade jag visserligen inte träffat mina kompisar och så men jag hade i alla fall inte behövt frysa halva året, då hade jag kunnat gå i shorts och linne varje dag och natt.

Skönt att va under vatten.


Här är det skönt att sitta i solen, jag vill sitta i solen där och lyssnar på vattnet och fåglarna i morgon dag!
Men jag får väl nöja mej med ännu en kall dag, nu ska jag nog i alla fall kanske kolla på en film och sova.

;)

Aldrig mer bolag?

På ÖB så hade dom nåt ölgrejs så man kan göra egen öl, då behöver man inte gå på bolaget nåt mer.
Perry!Så på något vis gör man när man blandar sin öl.
Blääääää!


Vånter

Det va skönt att komma ut med sockertopparna en sväng men det blåste nåt äckligt kallt. Lyllos mini sockertopp som fick ligga i vagnen och sova.
Våren verkar inte va på ingång jämt nu men snart så, i morgon är det februari och då blir det andra bullar.
Rubriken är den årstiden mellan vinter och vår, vånter alltså.


En bild från när jag va ute och körde i Karlanda med Malin i förr fjol(?)
Då va det inte några plus grader inte.

När våren kommer så kommer knopparna med och det är brunt och tråkigt en stund tills allt det fina gröna gräset och de färglada blommorna kikar in.

Men först så måste det komma några vitsippor, eller som det heter på engelska vajtsajps.

Nu är Frida här och jag ska laga mat men hon ska inte ha.
http://rockabillygirl.se/

Utbildning

Jag har precis pratat med Yrkesvux i Karlstad och jag kan inte påstå att jag blev så mycket klokare av det.
Har fyllt i ansökningsblanketten och kopierat betyg och körkort. Ansökningsblanketten va inte så lätt att fylla i och det känns som om jag har gjort fel. Ska nog fråga min handledare på arbetsförmedlingen om hon kan hjälpa mej eller min jobb coach på folkuniversitetet, jag ska ju träffa henne på onsdag och ansökan ska va inne senaste 1 Mars.
Dom skulle dessutom bara ta in 8 personer på den utbildningen så jag hoppas jag är kvalificerad nog.

Kan någon gissa vad det är för utbildning?


Ibland kan det gå små människor på fönstren.


<3

Nu ska jag gå till ÖB med sockertopp 1 och 2.

;)

Vinternatt

Nu när jag åkte hem så var det ganska kallt ute och det va frost på bilen, det får mej bara att längta mer och mer efter våren och sommaren. Då behöver man inte frysa, man behöver inte skrapa rutorna på bilen, vänta på att bilen ska bli någorlunda varm så att man slipper skaka och få köldskador på händerna av en varm ratt, och det är ljust mycket längre och det blir mer hemtrevligt utomhus.
På sommaren så kan man bara gå ut och starta bilen och åka iväg och man bränner händerna på ratten och det är väl underbart? Mycket skönare än att sitta och frysa och ha fläkten på hösta värmen, men kan bara veva ner rutorna. Yum!
Jag är som sagt mycket mer för sommaren och det lär märkas i mina inlägg.
Därför tänker jag lägga upp lite mer sommarbilder så här en kall vinter natt. Enligt aftonbladet så är väl våren på väg eller något sånt, vet inte, men jag hoppas det. Snart tinar i alla fall vattnet upp och isen försvinner och allt känns större och inte så instägt och blommorna börjar växa och naturen vaknar till liv. Men en sak jag klarar mej utan på sommaren är ormar och fästingar, äckliga djur.
Men man ska tänka positivt så jag får tänka på det jag gillar med sommaren.

Längtar tills jag kan dyka i här igen men får nog vänta till Maj/Juni så att jag inte fryser ihjäl.


En fin blomma som vi har på balkongen och som tyvärr ser helt stendöd ut nu, helt brun och trist.

Det är också ganska tråkigt med vintern att allt är grått, vitt, svart och brun och tråkigt. Sommaren är ju grön och skön, då är det mycket färger.


En annan sak som är dåligt med vintern är allt salt som dom har på vägarna som förstör bilarna och att det blir så halkigt och när det blir varmare så blir det slaskigt och jobbigt.
Nu när jag sitter och tänker på blommor och bin (bokstavligt talat) så kom jag på en bild som jag måste lägga upp men det får vänta till ett annat inlägg så att jag har något mer att lägga ut.
Och så skrev jag en dikt igår när jag drack lite som Frida tyckte att jag skulle lägga ut men jag måste nog ändra lite på den, och den är ju på skämt, måste bara påpeka det. Jag påminner om det när jag lägger ut den.
Jag måste börja skriva ner alla dikter jag skriver till folk också så att jag har kvar dom för dom är roliga att läsa efteråt med och det är ju kanske inte alla som blir sparade.
Nu har jag skreve mycket, kan ju inte va roligt att läsa nu längre så jag ska säga god natt.
Kanske skulle börja lägga ut dikter här?

;)

Nattuggla

Jag har legat hemma hela kvällen och nu när det är natt så ska jag bege mej till en kompis och kolla på Buffy med henne och sockertoppen.
Jag är helt enkelt en nattuggla och blir alltid pigg när det börjar mörkna.

Ännu en månbild, tycker det är roligt att ta kort på den ibland med för är ju bra zoom på kameran så dom blir ganska bra bilderna.
Hoppas helgen har vart lika trevlig som den vart för mej. Nu börjar snart en ny vecka och jag ska ringa ett samtal i morgon som har med en utbildning att göra.

;)

Vintersol

Visst är det härligt när det är fint väder? Har precis vart ute med sopor uten jacka och jag frös inte ens, underbart är det allt.
Va ju ute igår men bakfull är jag inte (peppar peppar ta i träd), har lite ont i huvudet men jag överlever.
Just nu har jag en inpckning i håret som jag hade i i natt när jag kom hem och jag vet inte om jag ska ha i d en under dagen eller om jag ska skölja ur den, men det gör nog ingenting om den sitter i, eller?

När jag och Frida gick till Klevane härom dagen så va det också fint väder men en aningen kallare och vi frös en del och stoppade i solen några gånger för att värma oss och på vägen hem fick Malin komma och hämta oss för att vi frös.
Den bilden tog jag då, vid forsen vid slaktboa.

;)

Sommar

Det var en riktigt trevlig kväll igår bara att den inte slutade riktigt som jag ville, blev lite missförstånd men det löser sej.
Igår var det plusgrader när solen gick ner och stjärnklart, så jag tror kanske att det börjar bli lite vår, men det där går inte att lita på, vår i Januari? Det är lurrendrejeri!
Men snart kommer sommaren också och visst är det underbart?
Då ska jag bada och ligga i vattnet och mysa varje dag, jag älskar att bada och dyka. Skulle kunna bo under vatten ibland tror jag, det är så tyst och fridfullt där.

Yum!

;)

Kalasering

Nu är Weronica här och hon håller på att göra sej lite i ordning, jag bara sitter här men ska väl också börja i sinom tid att göra mej klar.
Vi ska äta lite mat, som jag lagar, och så ska väl en annan kompis och kanske hennes kille komma hit och äta med oss, sen får vi ser vad det blir, om vi går någonstans eller om vi stannar här och bjuder hit någon.

När jag va hos Weronica i Arvika på nyår så va vi nere vid torget vid tolvslaget och kollade på raketer, va lite svårt att ta kort men det syns kanske va det är?
I kväll ska vi va fyrverkerier.
;)

Bantingstips....?

Nu närmar sej ju sommaren och folk vill va smala och fina (jag är en av dom).
En del tycker att det är jobbigt med rätt kost och träning (som jag).
Men nu finns det ju alla möjliga sätt att gå ner i vikt, olika operationer, piller och sånt men nu finns det nåt banbrytande.

Man tar bara den här och sprutar in sej men ett lager, man låter det ju sitta ett tag och sen går man in i duschen,  det som är bra det är att den funkar även i kallt vatten.
Så man kanske ligger på stranden och så vill man hoppa i och svalka av sej, då tar man på sej ett lager och väntar, sen hoppar man i vattnet och när man kommer upp så har man tappat några kilon och förlorat några centimeter här och var.
Bra va?

;)

Ny dag...

...nya möjligheter.
Måste faktiskt påstå att jag har sove riktigt gott i natt. Men nu börjar jag bli lite orolig för jag skickade ett sms till min bästa kompis igår och frågade när hon kommer hit, och jag har inte fått svar än, inte heller från Frida som jag fråga om det gick att låsa bilderna på blogg.se så att ingen tar dom. Så nu är jag orolig att det bara är jag kvar i världen, men är ju relativt nyvaken också.
Det ser i alla fall ut att vara fint väder ute och det är ju skönt men det är nog väldigt kallt då.
Jag tänkte lägga upp två bilder på en soluppgång för tyckte det passade nu på morgonen.
Jag tog dom när jag va i Norge på praktik på ett Åkeri, saknar lastbilarna, men förhoppningsvis så får jag yrkesförar utbildning jag med.Det är så härligt att åka lastbil när solen går upp, ingenting slår nog det.
Nu ska jag ta och försöka ta mej upp ur sängen och kanske äta lite frukost.

Vill ha sommar

Jag är inte direkt en vinter människa och vill hellre ha sommar året om, så Kalifornien skulle passa finfint för mej.
Jag tycker att det är roligare att ta kort på sommaren för då är inte allt vitt och grått, men tar ju kort på vintern också, så nu kommer lite sommarbilder och en liten vinterbit.

En isbit som jag plockade upp ur vattnet i Klevane, sånt klarar jag mej utan i badvatten.


En liten skogsbild, den är från sensommaren.


En liten sko.


Mina solglasögon som jag av någon konstig anledning absoult skulle tappa bort, mina absoluta favoriter genom tiderna. Just my luck, alla solglasögon som jag gillar förstöer jag alltid, men nu har dom börjat försvinna istället, hoppas dom får in såna på glitter i år igen för då ska jag nog köpa 2 par.


Och sist en liten bild på mej när jag ligger och läser favoriten i solen. Härligt med sommar, vill ha mer av det. Kanske skulle försöka få igenom ett lagförslag på att det måste va minst 11 månader med sol och värme varje år? Funkar det tro? Försöka duger har jag hört nåt om, skriver till regeringen direkt så att dom kan se igenom förslaget.

Nu ska jag nog ta och göra mej i ordning och natta mej själv.


Synd att inte den här rackaren är framme, alltid lika mysigt att kolla på den och stjärnorna.

Redan inlägg #3

På min kamera är det ganska bra zoom, det syns ju här.

Om jag inte nämde det i ett av dom två tidigare inlägg så är jag mest intresserad av naturfotografering och det är det som det blir mest av. Jag har i stort sett bara bilder på olika natur motiv, det vanligaste motivet för min kamera är ett tjärn som ligger på ett ställe som heter Klevane och kallas ganska logiskt nog Klevane tjärnet.

Det är nog det absolut vanligaste motivet förutom att det ser inte alltid ut som en spegel men tyckte att det kunda va en bra idé att lägga ut en lite finare bild.

Klevane är även mitt absoluta favorit ställe att bara vara, att ta en promenad, bada och ta kort, men tyvärr så börjar motiven ta slut men ibland har man tur och hittar något nytt där att ta kort på.

Som den här

Och ibland så regnar det ju också och då måste man ju utnyttja det

Det är kanske 1/10 000 av mina bilder så det kommer ju komma upp en hel del till.

 

Såg att min syster Frida kommenterade och det är ju tur att någon kommer läsa min blogg ;)


Min kamera

Det här är min kamera, jag tog kort på den med min andra kamera.

Det är en Casio, High Speed, Exilim EX-FH20 med 20 x optical zoom.

Jag tycker det är en förträffligt bra kamera och jag har haft den i snart 3 år och det är min lilla älskling, är inte många ställen jag åker utan den.Efter många om och men....

...så har jag äntligen fått till något någorlunda till blogg. Är ju lite pinsamt att, efter en 3 års utbildning av design och en del lektioner i webbdesign, inte klara av att fixa header och bakgrund direkt, utan att man får krågnla en del för att få till nåt. Men som sagt efter många om och men, och en del eller så fick jag till något. Kan ju skylla på att jag inte va med på alla webbdesign lektioner, aldrig lärde mej kodning ordetligt och att det va längesen jag gjorde det.

Anyway, jag bestämde mej i alla fall att skaffa en blogg, även där efter många men och om, eftersom jag vill visa mina bilder på något vis, kommer nog ingen bild direkt men efter en stund så kommer det upp. Är ju ändå första inlägget det här då.
Foto är ett av mina fritidsintresse och tycker det är roligt att ta kort. En sak måste jag säga och det är att jag inte redigerar mina bilder något värst, jag kanske förstärker lite färger eller lägger till en ram eller något smått. Jag har tyvärr inte Photoshop längre och det önskar jag att jag hade. Jag använder iPhoto och Picasa men inget annat. Är ju inte alltid så roligt att över redigera en bild heller så det får va. Tycker man att man kan ta kort så behöver man ju inte redigera dom heller.
Och självklart äger jag alla rättigheter till de bilder jag lägger ut, förutom den jag har i headern, den hittade jag på http://vintagemadeforyou.blogspot.com/ .
Men nog tjatat, nu ska jag se om jag hitar något kul som jag kan lägga ut här, är ju inget kul att sitta och läsa ett inlägg långt som en roman =)

RSS 2.0