28 Februari

Sista dagen i februari nu, inga fel, då får jag nog förhoppningsvis snart svar på min ansökan. Hoppas hoppas.

Jag har vart i Töcksfors och Örje med Frida, dom hade fått in solglasögon på glitter idag så jag köpte två par.


Ett par hel svarta med en liten rosett i en hörnet, dom kostade 100 kronor


Ett par såna jag hade innan, men som jag har tappat bort, dom fanns inte i brunt nu så köpte dom lila, kanske kommer in andra färger senare så får köpa såna då. Dom kostade 90 kronor.


Jag köpte en keps också, tycker den va söt. Den kostade 100 den med.


Passade ju bra med dom lila tycker jag.


Och dom svarta.

Igår va jag bakfull hela dagen så orkade inte göra nåt annat än att ligga på soffan och dricka cola i stort sett.
Har fortfaranade ont i halsen dock, men det verkar inte som om det ska bli någon förkylning av det utan bara ont i halsnötterna, kanske skulle kolla upp det, kan ju kanske va halsfluss eller något.

Nu ska jag nog kanske äta loff med makrill från Norge. Yum. Ska ha på mej kepsen och kanske ett par sunbrills när jag gör det.

;)

För-stänkare

Nu ska jag börja göra mej i ordning om typ en timme eller något sånt.
Men jag tar en liten för-stänkare.


Tequila Rose. Inte så väldigt gott men det går ner det med.
Ha en trevlig kväll alla få.

;)

Skrivbords bakgrund

Jag funderar på att byta bakgrund på min dator.
Innan hade jag


Tre bilder på Megan Fox från nån gala, vet inte vilken men hon är ju snygg.

Upptäckte att Hinder hade släppt ett nytt album 2010 och det var en väldigt fin framsida på den så jag kollade om den va fin på datorn och det va den.



Tycker den flöt in så fint i det svarta. Får känna på hur det känns annars får jag hitta något annat.
Kanske tar en sommar bild, gillar att byta bakgrund på datorn ibland. Men vem gör inte det?

Nu ska jag lyssna på Hinder's nya album, All American Nightmare.

;)

26 Februari

Jao, idag är det lördag, jag har precis flätat håret och noppat ögonbrynen.
Nu gör jag inte så mycket, sitter mest i sängen och bara sitter. Funderar lite på vad för bild jag ska lägga ut, blir mest troligt en sommar bild.
Igår va jag ju hos Frida hela dagen, vi kollade på Georgia Rule (glömde skriva det igår men jag tycker att Lindsay Lohan är väldigt fin i den filmen och hon har väldigt fina kläder) sen kollade vi på The Perfect Man som Hilary Duff är med i och Honey med Jessica Alba som dansare och sen kollade vi på ungefär kanske halva Sex and the City 2.


Tänk va härligt om det hade varit så här ute nu. Göttans. Tror dock att det regnar ute men vet inte.


Den här bilden har jag tydligen lagt upp förr men vad spelar det för roll?
Jag väntar och väntar på att min "mamma" ska höra av sej och säga att dom har fått in solglasögon på glitter snart så jag kan storma dit och se om dom har fått in liknande som jag hade ifjol.
Nu ska jag se om jag hittar på nåt att göra.
Frukost kanske?

;)

25 Februari

Nu sitter jag hos Frida, har vart här en stund, eftersom jag inte är hemma så har jag ingen ny bild att lägga ut.
Vi har åte lunch och kollat på film. Jag har ont i halsen så jag blir väl sjuk, typiskt, men hoppas det inte blir för illa för jag har tänkt att gå ut i morgon.

Vi har kollat på Georgia Rule, en mycket bra film måste jag säga, jag tycker det i alla fall. Vet inte riktigt varför men det är något med den som helt enkelt bra.

Nu ska jag vänta tills Frida har pratat klart i telefon och fråga vilken film vi ska se nu.
Vädret här är inte så roligt, det tillåter en att vara inomhus. Det är molnigt och ganska fuktigt i luften, och ungefär runt nollan. Dessutom om jag är på väg att bli sjuk så får jag vara inne med.

Bilden hittade jag på google.


24 Februari

Idag har jag varit i Arvika med Frida och Malin och jag hälsade på min kära Weronica. På vägen hem så tog vi vägen inom Charlottenberg och där fanns det en del jag ville ha men köpte inget. Kanske åker dit på måndag igen och kollar igen.
När vi åkte från Charlottenberg så såg vi en väldans massa rådjur, det är ju alltid kul, hade ju inte med mej kameran och vi hade en bil bakom så kunde ju inte stanna och ta kort heller.
En gång såg jag Malin ett vitt rådjur när vi åkte från Charlottenberg och det var spännande. Vi fattade inte vad det var så jag trodde nästan det var en varg men det var då sannerligen ett rådjur men jag hade inte kameran med mej då heller, bara mobilen och det är inte så bra kamera och inte så bra zoom.


En snöig väg till mitt favorit ställe, Klevane.

Nu kollar jag på tv och råkade somna lite på soffan men inte riktigt helt.

Picknick

Jag har precis komme hem efter att ha varit uppe på tjärnet med Frida. Det va ganska skönt och tyst, förutom att Frida är duktig på att prata, men det va väldigt kallt när inte solen kom fram mellan molnen och det blåste kallt. Jag tog lite bilder men tycker inte att någon blev direkt bra men lägger ut någon ändå.


Väskan gjorde så att det såg ut som om jag hade en stor hängig rumpa.


Solen sken men det va lite molnigt.


Jag hade gjort varm oboy med som vi drack, det va gott men den va väldigt varm.


Såg en fågel med, gissar på att det är en kråka eller skata, det låt som en sån i alla fall.


Det blev roliga rump märken efter oss också, det här är min rumpa.

;)

Nu ska jag gå och kolla om Lotta är på kontoret och sen ner till Frida och se på Georgia Rule.

=)

23 Februari

Goder morgon, jag har inte precis vaknat men jag har inte gått upp än. Det ser ut som om det är fint väder ute idag i alla fall men har inte en aning men jag misstänker det.
Jag har sove riktigt skönt i natt med, har drömt något men kommer inte ihåg vad. Tycker det är roligt med drömmar, speciellt om man kommer ihåg dom och sen kollar i en drömtydnings bok och försöker ta reda på vad dom kan betyda.
Ibland så kan jag vakna och inte komma ihåg vad jag har drömt om men sen så går dagen en liten stund och det kanske är någon som säger något eller jag kanske ser en bild eller något på tv eller utomhus som påminner mej och jag kommer ihåg drömmen jätte tydligt, det är lite roligt.
Och ibland får jag deja vu när jag är vaken då så klart. Jag känner igen en händelse jätte väl och så kommer jag på att jag har drömt om det och jag försöker kommer på vad som hände i drömmen, drömde jag att det slutade på ett dåligt sätt så försöker jag göra tvärtom än vad jag gjorde i drömmen och då blir det bra.
Men nog om det. Nu ska jag nog gå upp och se om jag kan göra grahamsgröt.


Ska upp och gå på det här vattnet med Frida sen men det ser tyvärr inte ut så nu, och om det hade gjort det så hade jag inte gått på det utan legat i det.
Ha en bra dag, jag återkommer nog kanske.

;)

Kommer inte på nån rubrik...

Jag har precis komme hem från en kompis och som vanligt var det mycket angenämt att vara där, hennes dotter är söt som socker.

Nu håller jag på och lagar mat tills mamma kommer hem och i morgon är det onsdag och då ska jag och Frida till lilla gympasalen här i Årjäng och spela tennis, har väntat i en vecka på det. Vi var där förra onsdagen med och det va riktigt roligt.


Längtar tills vattnet är öppet igen så jag kan åka till berget på bilden och njuta av solen och tystheten. Men i år kanske jag har nåt att göra om dagarna så jag inte har så mycket tid att sitta där och ta det lugnt. Men det märks. Hoppas hoppas, ja kanske att jag bara kan ta det lugnt men få pengar ändå, men det händer nog inte på väldigt många år.
Nu ska jag fortsätta med maten.

;)

22 Februari

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, ligger och kollar på Ellen Degeneres just nu, när det är slut så ska jag kanske gå och se om det finns något ställe som tar norska mynt i Årjäng, tänker ju inte åka till Töcksfors idag igen.
Jag tänkte att jag kanske skulle åka upp till Klevane sen med men solen försvann så vet inte riktigt.


Kanske skulle åka upp dit och gå på isen?

Sov förresten mycket bättre i natt men drömde något, men kommer inte riktigt ihåg men tror det va något känsligt.
Nu fortsätter Ellen!

=)

Tjo

Va till Töcksfors med Frida och Christian förut men dom hade inte fått in några brills än men min "mamma" skulle skicka sms så fort dom hade fått in så då ska jag åka dit och kolla.
Efter det så blev jag med hem till Frida och Christian och fick mat och så kollade jag på Wolverin. Har väntat länge på att få se den och idag så fick jag äntligen det.
Funderar på att lägga mej och kolla på en film snart men vet inte vilken. The notebook såg jag ju för inte så länge sen men inte så sugen på den heller. Jane Eyre såg jag i på torsdag kväll så den behöver jag inte se igen, den är ju ändå mer än 4 timmar lång, det kommer snart ut en ny version med, den är 115 minuter lång och det är hon som spelar Alice i nya Alice i underlandet som spelar Jane Eyre.
Kanske skulle ta en Jane Austen film eller någon annan. Har ju en som jag har vart lite sugen på att se men kommer inte ihåg vad den heter.................................................................................................................................................................
.................................................................................................................................. (ställde telefonen på . och gick och kollade så så lång tid tog det att kolla) The mayor of Casterbridge hette den. Det är en man som säljer sin fru till en annan man och flera år senare så letar de upp han och han har jobbat upp sej från en fattig alkoholist till borgmästare. Ganska bra film men vette tusan om jag ska se den. Kanske tar en annan version av Jane Eyre, har ju 3 stycken men tror inte det. Ska kolla lite.

Nej vette tusan va jag ska se, kanske Fanny Hill. Hehe.

Nu ska jag nog göra mej i ordning och bestämma mej för en film och slänga mej i en nybäddad säng. YUM!!


Tänk att ligga här och bara ta det lugnt. (man kan låtsas att det inte finns några småkryp så är det lite mer lockande)
Men bara ligga här och ta det lugnt, kanske läsa en bok, lyssna på fåglarna.
JAG VILL HA SOMMAR!!!!!

God natt

;)

21 Februari

Kom inte på någon rubrik och vad passar väl bättre då än dagens datum?
Jag hade lite problem att sova i natt för mina fötter va glödheta och stoppade jag dom utanför täcket så frös jag, och det verkade inte finnas nånting där emellan. Mina ben kliade så där jobbigt som det kan göra när man är trött eller rastlös så det var jätte jobbigt att försöka sova, jag fick hålla på att sträcka ut benen hela tiden eller hålla dom böjda. Ju mer jag bytte sätt att ligga på ju bättre kändes det men inte så lätt att somna om man ska ligga och vrida på sej hela tiden. Men tillslut så så somnade jag och då drömde jag en väldigt mycket men kommer inte riktigt ihåg vad men tror det var en ganska orolig dröm och ganska jobbig men inte läskig, när jag vaknade så var jag förvirrad och lite orolig så drömde nog något liknande. Inte en så rolig natt men andra ord.

Nu har jag i alla fall duschat, åte frukost, dammsugit, dammtorkat och är halvvägs med att byta sängkläder, då kanske det blir lättre att sova i natt (peppar peppar ta i träd).
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske åka till Töcksfors med Frida och Christian och vem som nu kanske ska med om det blir något men inte en aning, jag vill se om dom har fått in solbrills på glitter, jag hoppas verkligen dom får in såna dom hade i fjol för jag ivll ha nya såna och då köper jag två par!


Mina solglasögon, jag saknar dom!
Det är alltid så, har jag ett par solglasögon som jag verkligen gillar så försvinner dom eller så sätter jag mej på dom.
Min överläpp är torr med.


Och jag vill ha sommar, NU!
Är så trött på det här vädret och kylan.

Det finns en kille förresten på youtube, eller det är två killar, Sam Tsui och Kurt Schneider. Dom gör en del coverlåtar och även egna och igår såg jag att dom hade lagt ut två till, en av dom var Jar of Hearts, en cover på Christina Perri. Mycket bra låt.

http://www.youtube.com/watch?v=Dm41zP_RZfo&feature=feedu

Värd att lyssna på.
Ha en bra dag

=)

Drömma sej bort

Just nu sitter jag och kollar på vad blir det för mat på 4+ men jag sitter och drömmer mej bort med. Finns så många ställen jag vill besöka och så många människor jag vill träffa. Vet ju inte vilka de människorna är men vet att de finns där ute.
Idag har inte vart en alls lika bra dag som igår. Har knappt pratat något och har vart ganska nere. Det är när det är så som man önskar att man va på något helt annat ställe, bara sticka ifrån allt och åka till värmen eller någon okänd plats. Vara själv och bara köra tills vägen tar slut. Önska att man kunde lägga sej på ett moln och bara ta det lugnt och njuta av tystnaden. Hade det varit vår/sommar så hade jag helt klart gått, cyklat eller tagit bilen till Klevane och legat vid tjärnet hela dagen i solen och bara njutit av solen och stillheten och fågelsång.




Dagen efter

Igår var jag ju som skrivet chaufför. Det var en mycket förträffligt trvlig kväll på Kvarnen i Töcksfors där The blue eagles spelade rockabilly, mycket bra band. Det var en del folk och jag dansade till med en liten dans men måste ju bara säga att jag inte var något värre vidare bra.
Dagen höll i sej igår och va ungefär lika bra, fast morgonen är en klar favorit men dock så var det en grej under kvällen som gjorde att det kanske inte var som det verkade. Alla har vi väl illusioner av något bra ibland.
Igår var det soligt hela dagen och det verkar bli minst lika fint idag. Det var inte så roligt att gå hem i natt kan jag lova när jag hade ställt ner bilen, det va något fruktansvärt kallt och jag höll på att frysa ihjäl, men som tur och väl var så hade jag inte så långt hem från där jag ställde bilen till hem. Det var däremot mindre roligt att vakna någon gång i natt och frysa och känna sej som en isbit i natt, jag la mej i fosterställning för att bli varm men hjälpte inte. Eller i natt kan jag ju inte säga. Mer i morse faktiskt eftersom jag kom hem någon gång efter 5 så måste det ju ha varit runt 7 8 tiden som jag vaknade och frös men lyckades somna om och frös långt ifrån när jag vaknade.

Nu har jag funderat på vad jag ska lägga upp för bild men kommer inte riktigt på vad. Kanske tar något som inte har med det jag nyss har skrivit överhuvudtaget.


Lägger upp en till bild från Kalifornien så länge.
Jag hade ju hellre velt legat här, till och med helt naken, än att ha legat hemma och skakat av kyla men egentligen så hade jag hellre legat naken där än att va i hemma i Sverige överhuvudtaget.
Nu vet jag inte vad dagen har att erbjuda men blir nog lugnt, var ju nykter igår eftersom jag körde men bakfull känner jag mej ändå.
Kanske ska till Arvika en sväng men verkade inte så längre.


Mera Venice Beach.

Nu ska jag drömma mej bort i alla fall och önska att jag var bortanför horisonten.

Soligt

Vilken underbar morgon det har varit idag, klockan är ju eftermiddag nu men solen skiner fortfarande. För att min dag skulle bli komplett så skulle jag ha vart i USA nu men lite svårt kanske, men dagen än så länge har vart fin, och morgonen lite där till.


Tänk att vakna till det här då, hur underbart hade inte det vart?


Sen hoppa i den här och åka runt.


Kanske åka över Golden Gate.


Eller åka till Venice Beach och gå i sanden längst havet.

Längtar tillbaka. Men vardagen här duger den med, men vardagen i USA hade vart perfekt.
Jag har precis varit hos min syster och åte semla och umgåtts lite. Hennes kille fyllde år förra veckan.
Nu håller jag på att laga mat och sen ska jag köra åt en kompis så vi ska på rockabilly i Töcksfors. Ska bli kul. Får se om det kommer upp något mer idag, kommer nog dela med mej av mer USA bilder någon dag.
Nu håller vi tummarna för att dagen fortsätter va bra.

;)

Snol

Idag har det vart lite knasigt väder, solen skiner och det snöar, samtidigt. Lite roligt när det är så med, jag tror mamma har sagt att man får önska sej något om det är så, men det kan va hitte på med, från min sida. Jag har i alla fall gått runt och önskat mej lite saker idag så får se om det slår in.

Jag tänkte ta en bild men gjorde det inte, på vädret alltså, men jag har en bild från när jag hade praktik och stod utanför volvo tvätthall i Uppsala.


Då lös månen igenom dom tunna snömolnen och som det visar på bilden så snöade det ju självklart, annars hade jag ju inte vetat att det var snö moln.

Nu är det fredag igen i alla fall. Ska bli kul att se vad helgen har att erbjuda men antagligen, som vanligt, en del besvikelser.
Jag måste få mej ett jobb så jag får mer pengar så att jag kan göra mer saker, är inget roligt att sitta inne och kolla på tv hela tiden.

Nu ska jag se på tv (dubbelmoral, typ)

Saker jag saknar...

Sorry för att jag inte uppdatera igår men har inget att skriva om så jag kollade på lite bilder och hittade några som gör att jag saknar vissa saker, en del bilder är för privata att lägga ut.


Jag saknar mina solglasögon som jag köpte i fjol och som bara försvann, har ingen aning om vart dom har tagit vägen. Jag hoppas verkligen dom får in såna i år med.


Jag saknar våran lurviga lilla airdaleterrier, Jessi. Förhoppningsvis så skaffar mamma en ny hund.


Jag saknar sanden på Venice Beach. Vill verkligen tillbaka dit. Till solen och värmen.


Jag saknar att ha kort hår men jag vill ha långt hår, men det skönt med kort hår. Jag saknar även min lägenhet lite i Karlstad men jag saknar mest att bo själv. Och Karlstad och mina kompisar där.


Att gå genom stadsträdgården på morgonen till skolan, speciellt på våren. Saknar även skorna jag hade på mej och shortsen. Och att jag va smalare då. ;b


Saknar även min motorola z8, fin telefon men den funka ju inte som den skulle och fick ju skicka in den 3 gånger på lagning. Solglasögonen jag hade på mej då var inte heller så fel.


Stadsträgården ja, som sagt speciellt på våren.

Finns många saker jag saknar men en del är för privata.
Igår hände inte så mycket, jag och Frida var i lilla gympasalen och spelade tennis och gjorde lite olika saker, jag blev i alla fall sleten. Sov ju ganska bra i natt då men är lite trött i dag med, men inte något ovanligt att jag är det.
Ska kolla på lite bilder nu.

Men sista grejen som jag verkligen saknar....


... det är alcatraz och...


... Hollywood, men egentligen ....


... så saknar jag allt med USA, vill tillbaka i morgondag! Men det kan bli lite svårt. Får försöka med något annat istället. 
Har så många bilder från USA som jag vill lägga upp men det blir så många då.

;)


Dålig uppdatering idag

Idag har jag inte varit en flitig bloggare.
Men nu ska jag i alla fall göra ett litet inlägg om vad jag fick på alla hjärtans dag.


Den här bilden syndes det väldigt dåligt på men det är en kram som ligger där. Kommer en lite närbild nu.


Det var en kram från min och Fridas systerdotter Jill, vi fick den "för de är så gulliga" anledningen. Tur att veta att någon älskar en i alla fall. Hehe.

Har fått reda på lite saker om utbildningen jag har sökt med så det är riktigt roligt så idag fick jag iväg ansökan. Sug på den Årjängs kommun! MOHAHAHA!!!


Once I had a little frog...

Nej inte riktigt men en fisk.
En kampfiskhane. Captain Jack Sparrow var det namn han bar, men han är tyvärr död. Han var sjuk så jag bröt av han nacken och spolade ner han med en ros.
Min kusin har en röd kampfiskhane och jag tog kort på han i lördags så jag tänkte att jag kan ju lägga ut på både den och Sparrow.
Även Frida har en kampfiskhane som heter Junior, kommer dock inte ihåg vad det är förkortning för.


Det här är Captain Jack Sparrow, han var ju min firre han. Han var röd/lila/blå


Captain Jack Sparrow. Nu blev jag sugen på att se Pirates of the Caribbean.


Det här är Junior, Fridas fisk. http://rockabillygirl.se/


Det här är min kusins fisk men vet inte vad den heter eller om den heter något alls.


Kusinens fisk igen.

Nu ska jag se om jag kan hitta på nåt annat att göra, typ gå och lägga mej. Har mått lite konstigt hela dagen. Är som så lite snurrig i skallen och mår lite konstigt i halsen, har inte ont eller något är ungefär som halsbränna men ändå inte. Men det går över, synd att klaga jag lever ju och det finns dom har det sämre.

Dikten till Rolf

Rolf du fyller nu 50 år
och fortfarande på plåt du slår
En bil hit en motorcykel dit
nån gång kanske du missat en bit
Kanske du kan göra mej ett transformers märke
annars finns risken att jag emigrerar till Närke
I hela ditt liv har du gillat plåt
och du har då jobbat hårt
Det är inte alla som kan säga att dom är bäst i Svealand
och typ med kungen skakat hand
Nej det kanske va hitte på
men du har väl tappet en hammare på din tå?
Du är nog den enda plåtslagare med en plastbil
och en gång glömde du ju det där med att köra med stil
Vad var det du såg?
var det en utklädd påg?
Bilen gjorde i alla fall att du fick napp
får jag låna den och köra i kapp?
Fru och barn du har
ett riktigt vackert par
Men nu åter till saken
försök hålla dej vaken
Nu blir du ju 50 år
och dessutom med kittliga tår
Du behöver inte oroa dej
det blir inga hyss från mej
Hoppas du gillar dikten
den kommer med systerdotter plikten
Nu hoppas jag du har
ett rakt och ärligt svar
Du som min morbror är
tycker du att jag är sär?
Fundera på det en stund
medans du tar din middagsblund
Ja må du leva i hundrade år
och alltid med kittliga tår
Grattis till dej
från the one and only mej.


Grattis på födelsedagen Rolf =)

http://www.rhmetal.se/

Alla Hjärtans Dag

14 februari, alla singlars mest hatade dag. Nej då bara skoja är nog många singlar som gillar den.
Jag gillar den väl lite. Tycker inte att den är nåt värst vidare speciell, men jag ska nog skicka något till någon men vet inte vad än.



Glad alla hjärtans dag alla mina få läsare.

;)

Tårta och pajer



Det här är ju ganska tydligt inte en tårta eller paj, för så duktig är jag inte, det är blomman i mitt fönster som jag köpte härom dagen.


Blåbär till pajen


Hallon till pajen


Pajerna och bären


Brödet till svinryggen


Marsansåsen till pajerna


Kolasåsen till svinryggen


Hallonpajen


Hallon/blåbärspaj


Blåbärspajen


Svinryggen

Det va det jag bakade till kalaset, och gästerna verkade tycka om det för det tog då slut. Svinryggen är alltid en favorit. Det är väl kanske inte den vanligaste tårtan och den är förbannat god men jag åt inget av den igår för man blir inte så sugen på det när man han stoge och gjort den, men nu ångrar jag mej och vill ha svinrygg. Typiskt.




Hårresande

Kan ju bara meddela att mitt hår blev lockigt!

Så här såg det ungefär ut efter att jag borstat det och innan jag fixat det lite.


Så blev det efter. Hann inte ta bättre bilder men det ser lite bättre ut nu för lockarna har typ lagt sej lite mer in i varann så det är inte lockar håller om buller. Eller det kanske kallas våfflor?

Bilder från kalaset lägger jag nog inte upp men bilder på tårtan och pajerna lägger jag nog upp i morgon för ska nog snart gå till en kompis. Va mycket nog det blev.
Min morbror fick nog den finaste 50 års presenten ever! En Ford pickup från 1937 med en V6:a i och hans kompisar hade hjälpt hans fru och dotter att fixa det så det va mattsvart och så stog det RH metal fabrication på sidan. Riktigt, riktigt fin!
Grattis till Rolf. Han gillade min dikt i alla fall.

;)

Vintern är tillbaka!

När jag gick upp kollade jag vad det var för grader ute och det var 22 minus! Ochh för ovanlighetens skull så är jag uppe före solen så då fick jag se när den gick upp.

'


Det är synd att det måste va så kallt bara för att det är klart ute. Men det verkar ju som om det kan bli en fin dag. Härligt att se solen komma upp i alla fall. Inte varje dag man är vaken för att se den gå upp. Va ju vaken såpass tidigt när jag hade praktik men inte sen dess tror jag.
Senare i eftermiddag så blir det kalas för min morbror som fyller 50 på måndag. Det här kan bli kul. Jag blev frågad om jag kunde baka tårta och ta kort så sagt och gjort.
Gjorde 4 pajbottnar igår och idag ska jag göra det som behövs på en svinrygg för kolasåsen är redan klar.
Det blir nog två hallonpajer, en blåbärspaj och en hallon/blåbär.
Tar säkert kort och lägger ut.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ica har ju inte ens öppnat. Jag kanske tar och äter frukost och kollar på tven ett slag. Ser ganska rolig ut i håret med för dom två utbakade flätorna i luggen har gått upp lite i natt när jag har sove så dom står rakt upp.

Flätor

Nu har jag 13 små flätor i håret så att jag får massa småvågor i håret i morgon, det här ska bli spännande. Det är 3 utbakade med.


Ingen bra bild men svårt att ta bättre bild med camen när det är så här mörkt. Men det kommer väl ett slut resultat i morgon.
Nu ska jag kolla lite bloggar, bland annat http://rockabillygirl.se/ och sen ska jag sova.

Fin utsikt från mitt fönster

Det är så fint väder idag så!
Batterierna till min kamera ligger på laddning så jag tog en bild med telefonen på den fina utsikten från mitt sovrums fönster. Skulle kunna sitta hela dagen och se på den.

Eller kanske inte, det är igen snöat!!!!

Blomma

Köpte en blomma på ica jämt nyss, den påminner lite om en sommaräng.
Fick ingen direkt bra bild på den nu men kan lägga upp en tills det är ljusare och finare ljus.


Den vita bilen fick jag av min farfar.
Ska försöka få en finare bild.


=)

Sveriges snyggaste . . . .

. . . . Frimärke ever?


;)

Hitte på . . . .

Sitter och försöker hitta på någon dikt som jag kan ge i alla hjärtans dag prasent till den som får mitt hjärta att slå ett extra slag och den som alltid får mej på bra humör (iblnad dåligt med, men det är väldigt sällan).
Jag har ju skreve en del dikter under mitt långa liv men dom är mest skämt dikter. Har försökt att ändra dikten om Pippi men kommer inte på nåt bra så kanske får lägga upp den som den är men tycker den är lite knasig, den rimmar ju men det är mer ord i ena meningen än den andra så den är inte på vers eller vad det heter. Vet inget om sånt men får till en del roliga saker ibland.
Måste få tag på dom flesta av mina dikter men lite svårt för en del är lite bort tappade och så där men från och med nästa dikt så ska jag börja skriva upp alla någonstans så att jag kan skriva upp dom.

Sisters in arms.


Snöväder

Själv har jag inte vart uppe ur sängen än men jag har hört nåt om att det skulle va snöoväder här idag? Vad är det för dumheter egentligen?
Tycker snön kan smälta och försvinna, för gott!

Så här såg bilen ut efter att det hade snöat vintern 09/10 och det är ju inte så himla roligt att borsta av den, eller hur? Förhoppningsvis så ser den väl inte ut så nu heller men jag vet inte eftersom jag inte har vart uppe än. Ska mest troligt gå upp alldeles snart för jag börjar bli hungrig, men vi har ju inte inget pålägg. Typiskt.
Ha en bra dag och snöa inte bort.

;)

Dani Karlsson

Det finns en bloggerska, hon vann fröken Sverige 2010 och hon jobbar för humanity. Hon är slående vacker och har en väldigt underhållande blogg. Hon verkar ha en väldigt skön stil och just nu är hon i USA och jobbar med humanity.
Avundsjuk? Jag? Nej varför skulle jag va det?
HON SER JU UT SOM EN GUDDINA!!!!!



http://itsmeyourdani.se/

http://humanityforall.se/




Biltur

Jag tog en liten biltur förut för att bli på bättre humör, det hjälpte inte så mycket men är skönt att komma bort en sväng och få tänka i fred. Det kommer bli ganska mycket nu tror jag som jag ska göra för att komma dit jag vill.
Tänkte bara lägga upp några bilder från turen.


På väg upp till Klevane


Traktor spår


Vinter väg i Klevane


Solen kikade på mej nästan hela dagen i dag med


Skulle ta ett kort när jag körde men kameran tog inte kortet förens jag hade flyttat ner den så då blev det något helt annat än planerat men tycker den blev fin ändå


Fina hästar i Karlanda. Tycker shirehästar är så fina. Tycker även quarter horse är något gudomligt fina djur. Jag vill ha en häst.

Nu ska jag se om jag kan hitta på nåt att göra.

Adressändring

Har pratat med BUN och det gick inte riktigt dit jag ville så nu ska jag kanske göra en adressändring för att komma dit jag vill i livet.
Är inte livet underbart när allting går emot en?

Idag känns allt lika bra, ungefär lika bra som om solen skulle titta fram en dag då det bara regnar.
Men idag är det sol på riktigt så får väl försöka vända min sura min åt andra hållet.

Böcker

Jag har precis varit uppe på kommun och frågat hur det går med min ansökan och sen så va jag på biblioteket och köpte två böcker, för 1 krona stycke, så det blev, med lite snabb huvudräkning, 2 kronor om jag inte har räknat fel.
Jag tänkte jag skulle göra något med dom, men vet inte riktigt vad än. Den ena är tryckt 1914 och blev senast utlånad 27 december 1973 och den andra 1947 och senast utlånad 26 april 1962.
Karlfeldt "Fridolins lustgård" är den äldsta och Stolpe "Lätt, snabb och öm" är den från -47.


Pennan fick jag av Frida på en bokhandel i San Francisco.







Nu ska jag snart åka till Arvika.
Ha en fin dag, mina få läsare .

;)

Söndag

Igår va jag hos en kompis och skulle egentligen va nykter men ändrade mej efter nån timme så fick gå hem och hämta dricka ändå. Jag hade en mycket trevlig kväll och träffade roligt nytt folk och kanske min framtida man, lite skämt åsido.
Jag är inte bakfull idag, har ju mina trick så brukar slippa det, men är trött för brukar inte kunna sova så länge när jag har vart utpå.

Bilden har ingenting med kvällen att göra men måste ju lägga upp en bild tycker jag om jag har en fotoblogg.
Den här bilden tog jag på Glaskogen när jag hade hämtat Weronica i Arvika och vi tog en liten omväg hem och tog lite kort till vårt "fämöli älböm".
Nu börjar snart livräddarna på Bondi Beach, Bali. Ett mycket trevligt program får jag nog påstå.
Det märks om jag skriver nåt mer idag.



Årstiderna: vinter

Hmm.

Man kan åka släde med en söt liten häst framför.


Allt är vitt och ganska dött.


Men snö kristallerna är ju fina.

Vintern ja, en mysig årstid, man kan ligga inne utan nåt värre dåligt samvete. Det mysigaste är när det snöar lite fint och om det blir pulversnö, annars är det bara jobbigt.
Man fryser de flesta kroppsdelarna av sej bara av att kolla ut. Man kan stå ute i typ 5 minuter och man har tappat känslen i tårna och fingrarna orkar man inte röra.
Jag kommer inte på nåt direkt positivt med vintern, jag helt enkelt gillar inte den årstiden.

Årstiderna: höst

Hösten ja, då allt somnar inför vintern. Det regnar en hel del och det är ju mysigt.

Det ser kanske lite somrigt ut men det är höst, tror det va runt mâten och det är i september.


Den här tog jag nog på mâtens fredan, då regna det ganska så mycket.


Det är så många fina färger och lite halv mysigt när löven ramlar ner.


Jag har hört att man svettas in våren och fryser in hösten.


Löven blir så fina med massa fina färger.

På hösten ligger man gärna inne och tar det lugnt för då är man lite deprimerad för att sommaren är slut. Men det är mâten på hösten och det är det enda roliga på hösten i stort sett. Förutom att jag fick mitt körkort på hösten 2008.
Jag har inte så mycket att säga om den egentligen för det är inte så mycket som är härligt då.
Vattnet blir kallare, vädret blir gråare och alla blommor dör, allt blir brunt och det blir kallare i luften och det regnar en del men visst är väl regnet mysigt det med men det är kallare regn och det kan börja snöa när som helst.
Kommer inte på allt för mycket med hösten som jag egentligen gillar.

Årstiderna: sommar

Sommaren, yum! Denna underbara årstid som jag alltid ger ros och väldigt lite ris.

Midsommarlomster i solskens snår, jag plockar och sätter i nytvättat hår..... Ni förstår poängen.


Klöver, som min kanin Pluttan älskade, fina blommor i olika färger.


Gröna ängar och oanvända sängar.
På sommaren är jag hellre ute hela nätterna än att ligga hemma.


Ja va är det här för blomma? Jag har i alla fall ingen aning, men fin är den.


Många fina bilar håller sej ute.


Det är cruising i stan och alla fina bilar åker omkring och folk är fulla. Den här bilden är från i somras när det va cruising, då samlades det en hel del fina bilar hos min morbror som är plåtslagare och som har sloge till en och annan motocykel och bil.
http://www.rhmetal.se/


Är det inte härligt med raggarkultur?


Och bäst av allt är väl att man kan hoppa i vattnet när man känner för det. När jag badar vill jag inte gå upp. Jag gillar att dyka och va under vattnet också, underbart. Så tyst.

Sommaren bjuder på massa härlighter. Sol, värme, bad, fester, bilar, färger och ljud.
Nätterna existerar nästan inte när solen är uppe i stort sett dygnet runt.
Vattnet är varmt och glassen är kall.
Sommaren is the thing for me, skulle man ju kunna säga. Vad skulle jag göra utan den här underbara årstiden?
Så mycket dofter. Nyklippt gräs, blommor, en del stör sej på pollen, men inte jag (peppar peppar ta i träd).
Killarna går utan tröjor och jag kan ha shorts och visa mina tatueringar.
Sommar regn, det luktar alltid rent efter em ordentlig regnskur och visst är det underbart att sitta inne och lyssna på regnet om man har plåttak? Det har visserligen inte jag längre men det hörs ändå. Det är skönt att va ute när det spöregnar också. Man kan se regnbågar och man kanske inte ser nåt alls om det regnar riktigt mycket. Underbara saker. Det enda jag inte gillar med sommaren är ormar och fästingar (tror jag har nämnt det tidigare också).

Årstiderna: vår

Jag är ju en sommar människa ända ut i fingerspetsarna men jag måste ju fatiskt erkänna någon gång att dom andra årstiderna har sin charm.
Därför ska jag skiva lite om det nu och har valt ut några bilder jag har tagit på respektive årstid och lägga med dom vid rätt årstid, och vintern är ju över nyår så det är i slutet av året och i början så det får ligga sist.
Våren

Alla djuren får börja komma ut och leka av sej lite efter vintern. Jämt den här krabaten är väl kanske färdiglekt.


Min mosters får får får, nej får får lamm.


Träden utanför hemma får fina blommor och sen blir det äckliga små bär som fåglarna tycker om och som kan ramla ner i huvudet på en.

Det som är skönt med våren är att snön försvinner, det blir varmare ute och allt verkar få liv och ny energi. Det blir ljusare längre på kvällarna och solen kommer upp tidigare. Isen försvinner från vattnet och man kan börja doppa fötterna och så småningom "ramla i".
Det kommer massa kryp och det värsta av allt, ormarna dyker upp igen, men dom förstör inte mitt vår rus, jag slipper se dom allt för ofta.
Det kommer en massa härliga dofter som man inte har kännt på hela vintern och fåglarna kommer tillbaka och börjar sjunga. Man får en lyckokänsla om man vill bara ligga ute hela dagarna och lukta på luften. Låter ju konstigt men det finns så mycket härliga dofter i luften.
Man kan börja sola och bli lite brun, man behöver inte riskera att bryta benen av sej av att bara gå ut och man börjar höra ljuden från motorcyklar (ett riktigt vårtecken) och något av det bästa, man kan höra V8:orna vråla upp för storgatan, de stackars fina klassiska jänkarna som har stoge inne hela vintern för att inte bli förstörda.
Finns det något mer vårtecken?
Fjärillar och tussilagos är en tävling som Weronica och jag har varje vår, den som ser det först vinner.
Nu vill jag ha vår. Allt dött kan komma till liv på en natt.
Underbart!

Snö

Jag är knappast förvånad över att det har snöat ute, det skulle man ju ha kunnat gissa sej till att det skulle göra, för när har det bleve vår i Februari förr? Har det någonsin blivit det?

Det kommer nog att komma lite mer snö innan våren kommer på riktigt, det tror i alla fall jag.


Snö va som roligast när man va liten och inte visste bättre. Sommaren är the one and only för mej. Den är ju absoluta favoriten men måste väl erkänna att dom andra årstiderna har sin charm.

Kvällinga

Nu börjar det närma sej läggdags men ska ta en promenad med Frida första, mamma ska väl kanske med.

En liten bild från sist gång Frida och jag tog en promenad, då gick vi ungefär kanske 8 kilometer eller något sånt. Kallt var det i alla fall.

Dagen efter

Igår satt Frida, en gammal granne och jag och fin drack hos Frida. Jag mår fint idag men kan inte uttala mej om dom andras hälsa.
Igår skrev jag ju ingenting men det va nog mest för att av någon anledning så tröttnar jag ganska fort på vissa grejer, och det här är en av dom, men jag ska pröva, det här är kanske 3, 4 eller 5e bloggen jag har och det är ju inte så kul.
Nu ska jag lägga ut två bilder som inte har något med det jag har skreve att göra.

Den här tog jag påväg hem från Norge. Skulle gärna vilja ha vår, fast det här är höst, och sitta i en lastbil igen.


En till lastbils bild och allting är finare i backspegel.
Jag och Frida sitter och kollar på NCIS och det är spännande, jag sitter och ryser. Visst är NCIS för himla bra? Gillar det jag, det är dom roligaste poliserna i stan.
Nu ska jag äta lite.

http://rockabillygirl.se/


Piano

Är det någon mer än jag som gillar piano musik?
Für Elise tycker jag är en väldigt klämkeck bete. Jag kan början på piano men tar ett litet tag innan jag får ordning på det om jag inte har spelat den på länge. Jag gillar att sitta vid ett piano ganska länge och luska ut hur den gick. Jag kan lite andra låtar med, som Alla vi barnen i Bullerbyn låten och gubben Noak.


Min morfar har ett piano eller rättare sagt en orgel, heter det va? Tror det kallas så men skjut mej inte om jag har fel.
Han har i alla fall en byrå med tangenter i sitt föräldra hem i Karlanda. "Öggårn", där jag brukar sitta på sommaren om vi är där. Jag har även åkt dit några gånger själv med bara för att spela. Det är ett väldigt mysigt ställe. Den är ju lite ostämd för den har väl inte bleve fixad på dom 30 senaste åren kanske och den funkar inte riktigt som den ska men det kan bli musik av det med.

Och nu kommer det lite mer, men uthomhus, bilder på Öggårn.

Den fina röda stugan bakom en syren.


Här har man spenderat väldigt många somrar, och mer ska det bli, måste börja åka dir oftare. Är ju så mysigt där.


Lellstöga eller som man säger på ren svenska "lillstugan".
Där har jag haft många roliga dagar och nätter med min kära Weronica.


Och lite mer blommor och bin (fast en humla) dom blir ju så fina på bild, med sina fina färger. Den va visst lite suddig på den här bilden men man kan ju intala sej själv att man ser lite dåligt också.
Nu ska jag se om jag kan hitta på nåt att göra innan jag ska sova.

Poliser

Det är poliser i Årjäng nu igen, det är ju roligt. Jag va nervös i början när jag hade körkort när jag blev stoppad av poliser men nu har det gått över för jag har bleve stoppad 11 gånger (tror jag det är) sen jag fick körkortet till denna dag. Jag fick körkortet 12 September 2008 så det är några gånger men jag är chaufför åt folk ganska mycket så inte så konstigt om jag blir stoppad kanske. Det är ju inte alla gånger jag har hamnat i körkort och nykterhets kontroll utan jag har bleve stoppad en gång när jag mötte en polis i Karlstad och han sa att jag hade fel ljus på och en annan gång i Säffle så sa polisen bara till mej att kör du förbi här en gång till så får du 1000 spänn i böter.
Jag har även stoge still en gång så kom polisen och frågade vad jag gjorde, och då väntade jag på en.
Roligaste gången va nu senast när jag precis hade kört hem dom jag körde åt och åkte hem och dom kom och körde upp bakom mej när jag hade ställt ner mammas bil så fick jag blåsa och visa körkortet, första blåsgrejen gick i sönder men andra höll och bilen och jag va gilttiga.
Kanske skulle dra ut och jaga en 12:e? gång?


Polisen i körde förbi oss när vi va på väg till Sthockholm med lastbilen.

En (s)äng full med smultron

Nu har jag bäddat rent i min säng och väldigt ofta när jag har dom sängkläderna så vill jag gärna äta upp dom men tror tyvärr inte dom är så jätte goda.
Jag köpte påslakanet (tog i mot att skriva det för jag säger täcklakan) med ett örngott (kuddlakan) på rusta för nåt år sen tror jag, dom är somriga så jag gillar dom.


Har ett annat täcklakan som jag tycker väldigt mycket om också, det är med massa fina blommor och färger från IKEA.

Är det bara jag som blir sugen på att skutta i säng och ligga och tugga på täcket och kudden?

Inspiration

Jag börjar få slut på saker att skriva om, och jag har haft den här bloggen i 4? dagar, tur man har mycket att skriva om, men blir väl kanske snart något roligare.
Ge förslag på vad jag ska skriva om (om någon läser den här bloggen vill säga) annars för jag skriva för mej själv. Då kan jag skriva om va *beeep* som helst. Fast det kan jag ju ändå. Allt från blommor och bin till.... ja blommor och bin. Finns massa roligt men får väl försöka hålla det lite städat.

Den här bilden är en av få som jag har ändrat lite på. Jag har förstärkt färgerna och gjort kanterna suddiga.
Kan ju lägga upp originalbilden nedanför om jag finner den.


Hittade den! Finns massa bilder men kanske blir för masigt om jag lägger upp alla på en gång? Och så har jag ju inget att lägga upp senare.

Jag har i alla fall städat lägenheten och tvättat 4 maskiner och diskat och lagat mat. Effektiv idag ju.
Nu ska jag hitta på nåt annat..

Regn

Jag har suttit och kollat lite på Desperate Housewives, idag är det inte dirkt väder till att va ute men det går ju. Det blåser och det regnar men förfarande snö, men den försvinner sakta (men skulle inte förvåna mej om det kommer snöa mer i år).

Det regnar inte alls lika mycket som på bilden, den här bilen tog jag i somras. Jag längtar verkligen efter första sommarskuren.
Nu ska jag nog dammsuga och greja lite.

RSS 2.0